روانشناسی تاریک چیست و چگونه به شما آسیب می زند؟
بررسی مفهوم روانشناسی تاریک
شاخهای از روانشناسی به نام «روانشناسی تاریک» جنبههای تاریکتر و شیطانیتر طبیعت انسان را بررسی میکند و بر این تمرکز میکند که چگونه و چرا افراد میتوانند از تکنیکهای فریبکارانه که به دیگران آسیب میرسانند برای پیشبرد برنامههای خود استفاده کنند. ویژگیها و اقدامات مرتبط با فریب، اجبار، استثمار و سایر تمایلات منفی را بررسی میکند. روانشناسی تاریک بر درک علل و انگیزههای رفتار منفی انسان تمرکز داردمفهوم سهگانه تاریک شخصیت، عبارتی است که توسط روانشناسان پائولوس و ویلیامز در سال 2002 برای توصیف سه ویژگی شخصیتی از جمله خودشیفتگی، ماکیاولیسم و روانپریشی ابداع شد، این سه جزء کلیدی از ابعاد روانشناسی تاریک است.
و اما سه ویژگی شخصیتی روانشناسی تاریک:
خودشیفتگی: به احساس خود اهمیتی (بیش از حد احساس مهم بودن)، نیاز بیش از حد به تحسین و عدم همدلی با دیگران اشاره دارد. افراد خودشیفته معمولاً احساس اغراقآمیزی از تواناییها و ارزش خود دارند و اغلب دیگران را برای بالابردن عزتنفس خود تحقیر میکنند.
ماکیاولیسم: افرادی هستند که با دستکاری، فریب و استثمار دیگران برای منافع شخصی مشخص میشود. کسانی که دارای سطوح بالایی از ماکیاولیسم هستند، تمایل دارند بدبین باشند، از نظر عاطفی جدا شوند و منافع شخصی را در اولویت قرار دهند، هنجارهای اخلاقی یا اجتماعی را برای رسیدن به اهداف خود نادیده بگیرند. (مانند ترور، کشتار، بیعدالتی، فریب) ماکیاولی معتقد است، حکومتها اگر بخواهد باقی بمانند و موفق باشند نباید از شرارت و اعمال خشونتآمیز بترسند. زیرا بدون شرارت، حفظ دولت ممکن نیست؛ بنابراین این ویژگی و بیشتر در دنیای سیاست دیده میشود
سایکوپاتی: رفتار ضداجتماعی مداوم، فقدان همدلی، جسارت و عدم بازداری مشخص میشود. افرادی که دارای سطوح بالای رفتارهای ضداجتماعی هستند، احساس گناه یا پشیمانی ندارند، حقوق دیگران را نقض میکنند و بدون درنظرگرفتن عواقب آن دست به رفتارهای تکانشی میزنند. مانند افراد خلافکار، هنجارشکن، توزیعکنندههای مواد مخدر، قاتلین و…
به نظر شما فرق این سه دسته از ویژگیهای روانشناسی تاریک در چه هست؟
دیدگاهتان را بنویسید